NPO 2 ‘Geloof en een Hoop Liefde’

uitzending gemist kijk dan her op deze link Geloof en een Hoop Liefde

“Ik heb al elf mensen ervan kunnen weerhouden zelfmoord te plegen”

Hij heeft een gezin met vijf kinderen, maar toch verkoos hij de onzekerheid boven de zekerheid. De Egyptische Akram Shawki besloot zijn hart te volgen en leeft inmiddels volledig van giften. Zo kan hij zich, samen met zijn vrouw Annet, volledig inzetten voor het lot van vluchtelingen. 

Het helpen van vluchtelingen is zomaar op zijn pad gekomen. Akram opent een computerzaak en in een mum van tijd staan er vijf vluchtelingen in zijn winkel. Akram spreekt hun taal en besluit ze te helpen. “Een had er geen jas. Ik gaf hem mijn jas. En even later stonden er wel zestig voor en in de winkel. Degene aan wie ik mijn jas gaf, was er ook. Hij had de jas niet meer. Die had hij gegeven aan een andere vluchteling die alleen maar een hemd had.”

Schreeuwende behoefte
Er blijkt een schreeuwende behoefte aan hulp. “Gek genoeg mochten de kerken en moskeeën van het COA nog niet helpen. Maar de nood was zo hoog,” vertelt Akram. “Ik heb nu al zo’n elf mensen ervan kunnen weerhouden om zelfmoord te plegen. Er was iemand die letterlijk zei: ‘Als Akram nu niet opneemt, spring ik in het water of voor de trein’. Zo wanhopig zijn ze.”

Akram heeft dus een zware last op zijn schouders liggen en dat gaat hem niet in de koude kleren zitten. Hij viel vijftien kilo af, werkte acht maanden lang zo’n negentien uur per dag, was bijna burn-out en kreeg ook nog eens financiële problemen. “Er waren maanden waarin we de huur niet konden betalen. Dan had ik drie maanden achterstand. Maar gek genoeg was er dan opeens een envelop van iemand. Zo heb ik God wel leren vertrouwen.”

Gods liefde
En dat betaalt zich uit: inmiddels mogen Akram en Annet net buiten Alphen gratis in een woning leven, voor de komende twee tot vijf jaar. Toch dringt Akram niemand zijn geloof op. “Ik laat zien waarin ik geloof door wat ik doe: ik wil de liefde van Jezus tonen. Als ze me dan vragen waarom ik dit doe, dan zeg ik dat ik het vanuit Gods liefde doe. Ik doe dit vanuit het hart.“NPO 2 vanvond om 17:50 ‘Geloof en een Hoop Liefde’

uitzending gemist kijk dan her op deze link Geloof en een Hoop Liefde

Laat een antwoord achter

Scroll Up