Noodopvang Alphen dicht, maar de nood blijft

Hier in Alphen is de noodopvang gesloten. Maar de nood bij de vluchtelingen is er nog. Waar het voor veel mensen die zich geweldig hebben ingezet, betekent dat ze afscheid moeten nemen van vluchtelingen en het vrijwilligerswerk in deze vorm, ligt er voor stichting Hoop voor vluchtelingen een nieuwe uitdaging. Met als basis onze nieuwe locatie in de Scheepjeskerk, waar we kantoor en opslag hebben gekregen, onderhouden we contacten met de vluchtelingen die dat nodig hebben, bezoeken we hen en sluiten we nieuwe vriendschappen om hen daarmee te bemoedigen.

De weg die ze hebben te gaan is lang en zwaar en als het nodig is, wanneer ze in een isolement dreigen te komen, willen we er zijn. Luisterend naar hun nood gaan we kijken hoe we hen in hun nieuwe situatie bij kunnen staan, met het slaan van bruggen of evt. helpen opzetten van activiteiten of het ondersteunen van die activiteiten.

We willen vluchtelingen in contact brengen met initiatieven, instanties, vrijwilligers en activiteiten, indien nodig. Ook voor noodzakelijke praktische ondersteuning en ondersteuning in acute noodsituaties in het buitenland willen we indien mogelijk, ondersteunen. We onderzoeken ook mogelijkheden voor crisisopvang.

Scroll Up