‘Nacht Zonder Dak’ 2016

In de nacht van vrijdag 17 juni op zaterdag 18 juni vindt de tweede editie van ‘Nacht Zonder Dak’ plaats. ‘Nacht Zonder Dak’ is een initiatief van Stichting Tear. Deze christelijke stichting zet zich in tegen armoede en onrecht, waarbij de focus bij dit initiatief ligt op dakloze jongeren die leven in kansarme gebieden.

Jongeren zullen letterlijk een nacht zonder dak doorbrengen op het terrein van de Sionskerk te Alphen aan den Rijn, waarbij zij van kartonnen dozen een slaapplek zullen maken. Zo’n 70 jongeren uit acht verschillende kerken uit Alphen aan den Rijn hebben zich de afgelopen weken ingezet om zich te laten sponsoren. Het totaalbedrag dat is opgehaald ten bate van Stichting Tear zal aan het eind van de nacht bekend worden gemaakt.

Om het thema dit jaar een lokaal ‘tintje’ te geven is Akram Shawki van de ‘Stichting Hoop voor Vluchtelingen’ nauw betrokken geweest bij de voorbereiding. Hij zal, samen met ‘Hoop Theater’; een groep vluchtelingen uit Leiderdorp, een gedeelte van het programma verzorgen: Zij brengen in de voorstelling ‘A homeland’s story’ de situatie waarin zij zich in hun thuisland bevonden en de huidige (zware) situatie in Syrië dichtbij. Een gedeelte van de opbrengst zal worden geschonken aan de ‘Stichting Hoop voor Vluchtelingen’.

Voor meer informatie over ‘Nacht Zonder Dak’ en eventueel voor een kleine financiële bijdrage, * kunt u terecht op de website:
www.nachtzonderdak.nl. Of u kunt contact opnemen met Akram Shawki (akram@hoopvoorvluchtelingen.org) en Koen Helder (koenhelder@live.nl).

Scroll Up