Actie Sint Nicolaas

Actie Sint Nicolaas komt op voor de oorlogsvluchtelingen uit m.n. Syrië die voor een onbekende tijd in Alphen aan den Rijn wachten op een procedure. Het gaat om toestroom en afstroom van ca. 1000 mannen en 50 vrouwen. Zij hebben nog geen status en krijgen daarom geen zakgeld zoals vluchtelingen die wel een status hebben. Ook medische zorg is zeer beperkt. De overlevenden hebben een gevaarlijke reis achter de rug, willen weten hoe het met hun gezinnen en familie is die ze achterlieten om een leven in vrijheid voor hen te zoeken. Ze dragen niet veel meer dan kleding waarmee ze kwamen .

Op 6 december organiseren we een sinterklaasfeest met cadeautjes voor de vluchtelingen waar wij contact mee hebben (het gaat om een snel groeiend aantal). Zo kunnen ze even ontspannen buiten de hoge muren van het detentiecentrum en kunnen ze zich mens voelen en kennismaken met een warme culturele traditie.

Hoe kunt u helpen?

We hebben de volgende cadeautjes nodig:

  • Warme herensokken
  • Mutsen, sjaals,handschoenen
  • Lang (thermisch) ondergoed
  • Telefoonkaart, bij voorkeur een ‘lyca’, van 5-10 euro
  • Eventueel een algemene VVV bon.

De cadeautjes graag ingepakt aanleveren. Noteert u op het cadeautje s.v.p. de inhoud zodat we het eerlijk verdelen kunnen. Bij het inzamelpunt staat ook een spaarpot, waar u geld kunt doneren, zodat we cadeautjes aan kunnen vullen. Ook (gebruikte warme) winterschoenen en kleding voor m.n. mannen blijven welkom! (daar staat een aparte bak voor klaar; deze kleding/schoeisel wordt z.s.m. uitgedeeld, los van Actie Sint Nicolaas)

Inzamelpunt:

De Aarhof 4 (Emely-pc; winkel t.o. hema restaurant. – Nb. Maandagochtend gesloten)

                                                                                                                         De actie start op maandag 16 November en loopt tot vrijdag 4 december  

*Actie Sint Nicolaas is een actie van de Stichting in oprichting ‘Arab Hope’. ‘Arab Hope’ wil in de ontstane lokale situatie een vangnet bieden voor vluchtelingen die in Alphen aan den Rijn wachten op de start van een procedure en daardoor nog nergens voor in aanmerking komen. We willen waar noodzakelijk en mogelijk steun bieden op punten waar andere instanties in deze periode niet aan toe komen. ‘Arab Hope’ verzorgt momenteel gratis Nederlandse lessen, Kennismaking met de Nederlandse samenleving, Gezellige avonden, M.O.-georiënteerd eten, Arabische kerkdiensten, Acute hulp. We kunnen vrijwilligers die bij deze activiteiten willen helpen: vrouwen, maar zeker ook mannen, gebruiken.  Voor meer informatie,  kunt u bellen met 06-39018134

Scroll Up